Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretkę przezroczystą smak cytrusowy WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wystudź.
Truskawki umyj, 100 g odłóż do ozdobienia tortu, a resztę pozbaw szypułek. Większe owoce przekrój na połówki lub ćwiartki.
Do silikonowego naczynia wlej 3 opakowania przygotowanej galaretki, dołóż 600 g truskawek i wstaw do lodówki aż do zastygnięcia. Powtórz tę czynność jeszcze dwukrotnie, za każdym razem zużywając kolejną partię galaretki i truskawek, aby owoce równomiernie rozłożyły się w galaretce.
Zastygniętą galaretkę z owocami wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem zanurz formę na kilka sekund ciepłej wodzie, przykryj talerzem i odwróć.
Gotowy tort udekoruj pozostałymi truskawkami i bitą śmietaną.